Novak Kwaliteitssysteem

Het Novak Kwaliteitssysteem is het meest complete en meest innovatieve kwaliteitssysteem voor mkb-accountantskantoren.

De kracht van het Novak Kwaliteitssysteem, dat sinds 2004 op de markt is en inmiddels door ruim vijfhonderd accountantskantoren wordt gebruikt, is de actualiteit en functionaliteit. Het redactieteam van Novak zorgt periodiek voor updates. Zo blijft uw Novak Kwaliteitssysteem aangesloten op actuele accountancyregelgeving en algemene wet- en regelgeving, zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Met het Novak Kwaliteitssysteem in Scienta heeft u uw kwaliteitssysteem volledig in de cloud. Het Novak Kwaliteitssysteem bevat allerhande hulpmiddelen om enerzijds invulling te geven aan de kwaliteit van uw kantoor en anderzijds de kwaliteit te beheersen conform de Nadere voorschriften kwaliteitssystemen (NVKS). Elk accountantskantoor, van eenmanskantoor tot middelgroot kantoor, kan met het Novak Kwaliteitssysteem uit de voeten.

Overtuig uzelf en vraag een online demo aan door een e-mail te sturen naar novak@novak.nl. Onder begeleiding maakt u kennis met de kracht, inhoud en functionaliteiten van het Novak Kwaliteitssysteem.

 
Varianten

Varianten

Het Novak Kwaliteitssysteem is modulair opgebouwd. Op basis van de verschillende accountancy-opdrachten van uw kantoor stelt u eenvoudig uw Novak Kwaliteitssysteem samen. U kunt een keuze te maken uit de diverse modules of kiezen voor één van de drie basisvarianten.

Basisvariant 1: alleen samenstellingsopdrachten

Deze basisvariant is bedoeld voor accountantskantoren die alleen samenstellingsopdrachten uitvoeren.
Basisvariant 1 bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten.

Basisvariant 2: samenstellingsopdrachten en enkele assurance-opdrachten

Deze basisvariant is bedoeld voor kantoren die naast samenstellingsopdrachten enkele beoordelingsopdrachten en/of bijzondere assurance-opdrachten (zoals de verklaring verzekerd belang en de subsidieverklaring) uitvoeren.
Basisvariant 2 bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten;
 • Beoordelingsopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten.

Basisvariant 3: combinatie samenstellingsopdrachten en assurance-opdrachten

Deze variant is bedoeld voor kantoren die samenstellingsopdrachten, beoordelingsopdrachten, bijzondere assurance-opdrachten (zoals verklaring verzekerd belang en subsidieverklaring) en wettelijke en/of vrijwillige controleopdrachten uitvoeren.
Basisvariant 3 bevat de volgende modules:

 • Kantoorregelingen*;
 • Administratieve dienstverlening;
 • Samenstellingsopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten;
 • Beoordelingsopdrachten;
 • Controleopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten.

* Van deze module is eveneens een beperkte versie beschikbaar voor kantoren die vallen onder het verlicht regime van de NVKS (maximaal twee accountants en maximaal vijf medewerkers) en die geen wettelijke controleopdrachten uitvoeren.

 
Inhoud

Inhoud

Benieuwd naar de opzet en de inhoud van de diverse modules van het Novak Kwaliteitssysteem? Klik dan hier.

 
Cloud-software

Cloud-software

Het Novak Kwaliteitssysteem wordt uitgeleverd in Scienta, cloud-software die internationaal wordt gebruikt voor efficiënte kwaliteitsbeheersing.

Scienta is een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en te beheren. Novak heeft met het Novak Kwaliteitssysteem voor Scienta gekozen, omdat deze oplossing een praktische insteek kent met gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Eenzelfde insteek als voor de content van het Novak Kwaliteitssysteem!

Met het Novak Kwaliteitssysteem in Scienta heeft u een professionele, krachtige en functionele cloud-oplossing in handen om invulling te geven aan kwaliteit binnen uw kantoor en deze kwaliteit te beheersen.

Voor uw eigen Scienta-omgeving betaalt u jaarlijks licentiekosten op basis van het aantal medewerkers dat binnen uw kantoor werkzaam is.

De licentietarieven voor Scienta zijn te vinden in het onderdeel Tarieven.

 
Demo

Demo

Maak kennis met het Novak Kwaliteitssysteem met een begeleide online demo. Stuur hiervoor een e-mail naar novak@novak.nl. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op om de demo in te plannen. 

 
Onderhoudsabonnement

Onderhoudsabonnement

Voor kantoren die het maximale uit het Novak Kwaliteitssysteem willen halen, bieden wij het  onderhoudsabonnement. Met één all-in tarief is het complete beheer van uw kwaliteitssysteem geregeld.

Klik hier voor meer informatie over het onderhoudsabonnement en de tariefstelling. Voor meer informatie over het onderhoudsabonnement kunt ook telefonisch contact opnemen met Marcel Kurvers (06-48313390), de projectmanager van het Novak Kwaliteitssysteem.

Ervaringen van kantoren die gebruikmaken van het onderhoudsabonnement, kunt u lezen op www.uwhandboek.nl/ervaring.

 
Novak-dossiertemplates

Novak-dossiertemplates

Voor de digitale uitvoering en dossiervorming van samenstellings-, beoordelings- en controleopdrachten bieden verschillende software-aanbieders Novak-dossiertemplates.

Deze Novak-dossiertemplates sluiten naadloos aan op de diverse modules van het Novak Kwaliteitsysteem en worden, net als het kwaliteitssysteem zelf, periodiek van updates voorzien. 

Informatie en demonstraties met betrekking tot de Novak-dossiertemplates kunnen rechtstreeks bij de desbetreffende softwareleverancier(s) worden aangevraagd. Op dit moment zijn er Novak-dossiertemplates bij Unit4, CaseWare, Infine, Make Life Easier en AccountView.

 
Tarieven

Tarieven

Het Novak Kwaliteitssysteem is modulair opgebouwd. U kunt voor één van de drie basisvarianten kiezen of uw Novak Kwaliteitssysteem zelf samenstellen op basis van de diverse modules.

Bij aanschaf van het Novak Kwaliteitssysteem neemt u ook de jaarlijkse updates van de komende drie jaar af.

Basisvarianten

Tot en met 31 december 2017 profiteert u als kantoorlid van de stichting Novak van de Najaarsactie Novak Kwaliteitssysteem, waardoor u nog eens 50 procent extra ledenkorting krijgt op de aanschafprijs van onderstaande basisvarianten. 

Basisvariant 1: alleen samenstellingsopdrachten
Aanschaf eerste jaar inclusief update: leden € 996,-, niet-leden € 1.245,-
Update vanaf tweede jaar: leden € 398,-, niet-leden: € 498,-

Basisvariant 2: samenstellingsopdrachten en enkele assurance-opdrachten

Aanschaf eerste jaar inclusief update: leden € 1.178,-,  niet-leden € 1.472,-
Update vanaf tweede jaar: leden € 471,-, niet-leden: € 589,-

Basisvariant 3: combinatie samenstellingsopdrachten en assurance-opdrachten

Aanschaf eerste jaar inclusief update: leden € 1.976, niet-leden € 2.470,-
Update vanaf tweede jaar: leden € 790,-, niet-leden € 988,-

Losse modules

Tot en met 31 december 2017 profiteert u als kantoorlid van de stichting Novak van de Najaarsactie Novak Kwaliteitssysteem, waardoor u nog eens 50 procent extra ledenkorting krijgt op de aanschafprijs van onderstaande losse modules. 

Module

Prijs
aanschaf
(excl. 20% ledenkorting)

Prijs
aanschaf
(incl. 20% ledenkorting)

Prijs
update
(excl. 20% ledenkorting)

Prijs 
update
(incl. 20%
leden-
korting

Kantoorregelingen * 

€ 595,-

€ 476,-

€ 238,-

€ 190,-

HRM

€ 670,-

€ 536,-

€ 268,-

€ 214,-

Administratieve
dienstverlening

€ 399,-

€ 319,-

€ 159,-

€ 127,-

Samenstellingopdrachten inclusief overige non-assurance-opdrachten

€ 498,-

€ 398,-

€ 199,-

€ 159,-

Beoordelingsopdrachten inclusief bijzondere assurance-opdrachten

€ 348,-

 

€ 278,-

€ 139,-

€ 111,-

Controleopdrachten
inclusief bijzondere assurance-opdrachten

€ 1.248,-

€ 998,-

€ 499,-

€ 399,-

Fiscale modellen

€ 796,-

€ 637,-

€ 318,-

€ 254,-

Fiscale opdrachten

€ 649,-

€ 519,-

€ 260,-

€ 208,-

* Van deze module is eveneens een beperkte versie beschikbaar voor kantoren die vallen onder het verlicht regime van de NVKS (maximaal twee accountants en maximaal vijf medewerkers). U kunt bij de bestelling aangeven of uw kantoor valt onder het verlicht regime.

Scienta-licenties

Hieronder vindt u enkele voorbeeldtarieven van Scienta (prijzen gelden tot en met 31 december 2017). Scienta-licenties worden aangeschaft op basis van het aantal medewerkers dat werkzaam is binnen een kantoor. Zo dient een kantoor met vijf medewerkers vijf gebruikerslicenties voor Scienta aan te schaffen.

Aantal gebruikers

Afgeronde prijzen per maand

5

€ 52,-

10

€ 81,-

25

€ 190,-

50

€ 325,-


Uiteraard zijn meer dan vijftig licenties mogelijk. Op het bestelformulier voor het Novak Kwaliteitssysteem dient u aan te geven hoeveel fte’s met het kwaliteitssysteem gaan werken. Op basis hiervan ontvangt u vanuit Scienta een offerte voor het juiste aantal licenties, zodat medewerkers toegang hebben tot het kwaliteitssysteem.

Naast de reguliere licenties zoals hierboven weergegeven, biedt Novak een licentie aan voor kleine kantoren met beperkte functionaliteiten. Deze licentie geeft toegang voor twee personen. De maandelijkse kosten voor deze licentie bedragen € 19,-. 

Alle vermelde prijzen zijn in euro's, exclusief btw en exclusief de licentiekosten. Wilt u opzeggen? Doe dit dan uiterlijk drie maanden voor het einde van het kalenderjaar. Indien er geen opzegging ontvangen is, geldt een nieuwe termijn van een jaar.

 

 
Bestellen

Bestellen

Hieronder kunt u uw bestelling aangeven. 

E-mailadres contactpersoon *

E-mailadres kantoor

E-mailadres voor digitale facturatie

Kantoornaam

Contactpersoon

Titel(s)

Man/vrouw

Postadres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer

Faxnummer

Aantal medewerkers

Novak-lidnummer

Ik ben

Opmerkingen

Aantal fte's (voor gebruikerslicenties)

Ik wil een van de volgende basisvarianten bestellen:

Heeft uw kantoor max. 2 accountants en max. 5 medewerkers (verlicht regime NVKS)?

Heeft uw kantoor een Wta-vergunning voor de uitvoering van wettelijke controleopdrachten?

Ik wil een aanvullend onderhoudsabonnement afsluiten (eerste jaar 10% korting)

Ik wil graag de volgende module(s) bestellen:

Ik verklaar akkoord te gaan met de volgende voorwaarden: