DGA Pocket 2014

Om uw positie bij uw dga-relaties te versterken biedt Novak u, in samenwerking met Uitgeverij Below the Line B.V., de nieuwe DGA Pocket 2014 aan.

Deze jaargids is geheel herzien aan de hand van de laatste fiscale en financiële regelgeving. De nieuwe editie, die alle relevante informatie en actuele tarieven bevat die voor de dga zowel zakelijk als privé van belang zijn, heeft een neutrale omslag. Met deze uitgave profileert u zich op hoog niveau bij uw relaties en onderstreept u de toegevoegde waarde van uw adviespraktijk.

Nieuw in DGA Pocket 2014:
Geheel geactualiseerde editie, met voor de dga alle relevante eerstelijnsinformatie op fiscaal, juridisch en financieel gebied.
Gemakkelijk toegankelijk via een handig trefwoordenregister.
De belangrijkste fiscale wijzigingen (en hun gevolgen voor de dga) kort en krachtig beschreven:
- In 2014 geldt voor box 2 tijdelijk een tarief van 22% ipv. 25% (tot een belastbaar inkomen van € 250.000). Kan gunstig zijn voor dividenduitkering en voor verkoop AB-aandelen. Maar natuurlijk zitten er addertjes onder het gras;
- In 2014 gaat de pensioenleeftijd omhoog; het plafond voor fiscaal gefaciliteerde pensioenopbouw wordt verlaagd; 
- De belastingrente in de Vpb gaat fors omhoog; 
- De APV-wetgeving (= Afgezonderd Particulier Vermogen) wordt gewijzigd met als doel constructiebestrijding;
- Regime voor de fiscale beleggingsinstelling (fbi) wordt versoepeld wat betreft de eisen aan beleggingen in vastgoed;
- Verruiming van de vrijstelling voor de schenkbelasting; 
- Twee belangrijke aanpassingen in de btw: afschaffing integratieheffing en wijziging regels koop-aannemingsovereenkomsten;
- Regels rond vergoedingsrechten echtgenoten zijn aangepast. 

De DGA Pocket 2014 is geen lijvig boekwerk voor pure specialisten, maar een toegankelijk, vlot en prettig leesbaar naslagwerkje. De dga weet snel wat er speelt en kan over zijn eigen situatie gerichter overleggen met u als adviseur.

De winkelwaarde van de uitgave bedraagt € 32,50. Graag stellen wij u als Novak-lid in de gelegenheid om te profiteren van een korting van meer dan 50%! U betaalt nu slechts € 15,- per stuk (excl. 6% btw).

Wilt u exemplaren bestellen of een voorbeeldexemplaar (oude editie) opvragen, stuur dan een e-mail naar novak@novak.nl.