Unit4 Fiscaal

Unit4 Fiscaal is onderdeel van de totaaloplossing van Unit4 Accountancy. De applicatie kent twee modules: IB en VPB. 

Inkomstenbelasting (IB) is volledig geïntegreerd in het pakket. IB heeft een duidelijke opbouw volgens het (papieren) aangiftebiljet. Vanuit de verzamelstaat kunt u met één druk op de knop elke vraag oproepen. Op deze vraagschermen zijn vragen die op elkaar betrekking hebben heel handig bij elkaar geplaatst. Het te betalen of te ontvangen bedrag aan inkomstenbelasting is direct en continu zichtbaar. Na elke invoer, zelfs binnen een specificatie, wordt de aangifte razendsnel doorberekend.

Bij koppeling van aangiftes (partners) worden alle hiermee samenhangende zaken automatisch berekend, zelfs wanneer de beide partners niet het gehele jaar gehuwd waren. Ook wordt (indien van toepassing) een dubbele rente- en dividendvrijstelling berekend.

Het onderdeel voortgang met ingebouwde controles is geheel naar eigen inzicht in te stellen. Hierbij is het mogelijk bepaalde handelingen voor specifieke gebruikers af te schermen. Er is een directe koppeling tussen de aangifte en de middeling. Vanuit de aangifte kunt u de middeling oproepen, waarbij de gegevens uit de huidige aangifte automatisch overgenomen worden. IB kan gebruikt worden voor alle aangiftes vanaf 1998.

VPB is volledig geïntegreerd in het pakket. De structuur van het pakket VPB is bijna gelijk aan de structuur van het pakket IB. De werking van beide pakketten verschilt slechts daar waar het karakter van de belastingwetgeving verschilt.

Contactgevens: 
Unit4 Accountancy
Papendorpseweg 100
3528 BJ Utrecht
Postbus 5005
3502 JA Utrecht
Telefoonnummer: 088-2471777
E-mail: accountancy@unit4.com
Website: www.unit4.nl/accountancy